« Nazaj na prvo stran

Svetoletni shod k svetim vratom

2. januar 2016

Na prvo soboto, 2. januarja 2016, je potekal prvi svetoletni in fatimski shod v novomeški stolnici. Romarji so se zbrali na škofijskem dvorišču in se nato skupaj s stolnimi kanoniki med petjem vzklikov Božjemu usmiljenju podali skozi sveta vrata v stolnico. Tam je najprej sledila molitev hvalnic in nato sveta maša z nagovorom kanonika Janeza Grila, posvečenim svetemu letu usmiljenja in spravnemu značaju obhajanja petih prvih sobot na čast Marijinemu brezmadežnemu srcu. Po maši je sledila še izpostavitev in molitev pred Najsvetejšim ter nato blagoslov.

Svetoletni shodi v novomeško stolnico, k svetim vratom bodo v letu usmiljenja organizirani ob naslednjih terminih:

  • Vsako prvo soboto v mesecu ob 8.30 - združeno s pobožnostjo petih prvih sobot na fatimski način v pripravi na obisk fatimske Marije romarice, ki bo v Sloveniji od 13. maja do 13. oktobra 2016. Namen pobožnosti petih prvih sobot je priprava na 100. obletnico fatimskih dogodkov in osebno posvetitev Mariji.
  • Romanja dekanij ob postnih sobotah - k svetim vratom in ob 10-letnici škofije v stolnico kot središče škofije. Romanja bodo sestavljena iz prehoda skozi sveta vrata, molitve križevega pota, priložnosti za spoved, svete maše in ogleda filma ob 10-letnici škofije. Razpored dekanij: 13. feburarja - Črnomelj, 20. februarja - Kočevje, 27. februarja - Leskovec, 5. marca - Novo mesto, 12. marca - Trebnje in 19. marca-praznik sv. Jožefa - Žužemberk

Lepo vabljeni!