Od 21. do 26. avgusta 2018 bo v Dublinu na Irskem potekalo IX. svetovno srečanje družin pod geslom Evangelij družine: veselje za svet. Slovesno sklepno sveto mašo bo 26. avgusta v Phoenix Parku v Dublinu daroval papež Frančišek.

Srečanje bo osredotočeno na apostolsko spodbudo papeža Frančiška Amoris laetitia - Radost ljubezni. Papeški dokument ne zahteva samo navadne izpopolnitve družinske pastorale, ampak mnogo več: zahteva nov način, kako živeti Cerkev, nov način uresničevanja tiste ljubezni, ki daje veselje življenju Božjega ljudstva, družine in same družbe.

Svetovnega dneva družin se bo udeležila tudi delegacija iz Slovenije pod vodstvom ljubljanskega nadškofa in predsednika Medškofijskega odbora za družino pri SŠK msgr. Stanislava Zoreta. V delegaciji bo tudi slovenska družina z otroki.


Tema svetovnega srečanja družin predstavlja povabilo, da se kristjani odločijo za ''mi'' družine in tako odgovorijo na potrebo po ljubezni, ki živi v vsakem moškem in vsaki ženski. Družine, še posebej pa krščanske družine, so vesela novica evangelija za Cerkev in za svet. Ravno družine so namreč tiste, ki dobesedno podpirajo življenje tako Cerkve kot sveta. Krščanske cerkve, velika svetovna verstva, politična in civilna združenja lahko v ''družinskem duhu'' ponovno najdejo rdečo nit, ki jim bo pomagala soočiti se z individualizmom, ki se žal vedno bolj vpleta v verske in družbene stvarnosti po svetu.