« Nazaj na prvo stran

Teden Karitas

26. november 2012

Letošnji teden Karitas obhajamo od 26. novembra do 1. adventne nedelje, 2. decembra, ki je hkrati tudi nedelja Karitas. Geslo letošnjega praznovanja je VESELJE V SOŽITJU. Medgeneracijski odnosi prihajajo v današnji družbi vedno bolj v ospredje in do izraza. Temeljiti morajo na medsebojnem spoštovanju in odgovornosti. Samo na ta način se lahko razvijajo na tak način, da bodo vir človekove sreče in blaginje.

Cerkev želi, da se z nujnostjo medgeneracijskega sožitja soočimo z živim čutom odgovornosti prav vsi: posamezniki, družine, združenja, vlade in mednarodne organizacije«. Tako je tudi teden karitas priložnost, da bi posamezniki in družba kot celota,  več razmišljali o nujnosti medgeneracijskega sodelovanja, ki naj se udejanja v sožitju. Prav tako pa nas teden karitas spodbuja k iskanju pravih odgovorov in rešitev na materialno in duhovno stisko posameznika. V evharistični molitvi prosimo: »Odpri nam oči in srce za ljudi okrog nas, da bomo z njimi delili žalost in veselje, njihove upe in trpljenje ter jim kazali pot k zveličanju.«

V sozvočju s krovnim dokumentom Pridite in poglejte se želimo sodelavci Karitas še posebej zavzemati za družbo solidarnosti: »Solidarnost naj postane način vsakdanjega življenja. Živo občestvo prepoznamo med drugim po tem, kako organizira in usklajuje dobrodelnost«.

Verniki in vsi ljudje dobre volje smo povabljeni, da v tem tednu še posebej izkažemo svoje sočutje in tako ali drugačno pomoč ljudem, ki so se znašli v stiski. Že drobna pozornost in nasmeh lahko veliko pripomorejo k lažjemu prenašanju težkih življenjskih situacij. Povabljeni smo tudi, da finančno podpremo akcije, ki jih v tem tednu še posebej pripravlja sodelavci Karitas, predvsem tradicionalni dobrodelni koncert Klic dobrote, ki bo v sredo, 28. novembra, v Celju, in različne dobrodelne akcije na lokalni ravni. Napoved dogodkov.