« Nazaj na prvo stran

Teden zaporov 2012

20. november 2012

18. - 24. november

Krščansko življenje pogosto opisujemo kot potovanje, na katerem smo vsi popotniki, romarji. Letošnja tema Tedna zaporov izvira iz Psalma 16, vrstice 11: »Daješ mi spoznati pot življenja; polnost veselja je pred tvojim obličjem, večne radosti na tvoji desnici.«

Teden zaporov je pobuda za molitev in pospeševanje zavedanja o potrebah zaprtih oseb in njihovih družin, žrtev kaznivih dejanj, zaporskega osebja in vseh tistih, ki zanje skrbijo. Pobudo podpirajo predstavniki različnih krščanskih skupnosti in organizacij. Prosimo, da vsak dan molite po namenih Tedna zaporov, hkrati pa tudi razmislite, če lahko kot posamezniki ali kot skupnost naredite konkretno stvar, s katero bi podprli eno izmed skupin, za katere molimo.

Na področju novomeške škofije se nahajata dva Zavoda za prestajanje kazni zapora: Dob pri Mirni in v Novem mestu. Duhovna oskrba v teh zaporih je zaupana Zaporniškemu vikariatu, ki ga vodi duhovnik g. Robi Friškovec skupaj s prostovoljci. Zaporniška pastorala je del Škofijske komisije karitativnih dejavnosti.

Igor Luzar