« Nazaj na prvo stran

Vabilo na praznovanje Grozdetovega godu

16. maj 2014

V torek, 27. maja 2014, praznujemo god mučenca bl. Alojzija Grozdeta. Osrednje praznovanje njegovega godu bo v nedeljo, 25. maja, v romarskem središču novomeške škofije na Zaplazu, kjer so shranjene njegove relikvije.

Slovesno sveto mašo ob 16. uri bo ob somaševanju škofov in duhovnikov vodil novomeški škof msgr. Andrej Glavan. Pri maši nas bo nagovoril celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek. Po sveti maši bo pred izpostavljenimi relikvijami v Grozdetovi kapeli molitev za kanonizacijo in litanije bl. Alojzija Grozdeta. Pri maši bo prepeval mešani pevski zbor iz župnije Zagradec.

Ob 15. uri bo v cerkvi potekala molitvena ura, ki jo pripravljajo člani ŽPS novomeške škofije, saj bo to praznovanje obenem tudi letošnje srečanje članov ŽPS za novomeško škofijo.

Prisrčno vabljeni, da skupaj počastimo spomin prvega slovenskega blaženega mučenca in se priporočimo njegovi priprošnji!


Za duhovno pripravo na praznovanje
godu bl. Alojzija si poglejte novo knjižico s tridnevnico.

Na povezavi si lahko ogledate kratek življenjepis in aktualno dogajanje v zvezi z bl. Alojzijem Grozdetom.
Za osebno molitev in župnijsko bogoslužje pa si oglejte tudi: mašni obrazec z berili, molitev za kanonizacijo in litanije bl. Alojzija Grozdeta.