« Nazaj na prvo stran

Vabilo v Katehetsko-pastoralno šolo

7. september 2018

Katehetsko-pastoralna šola (KPŠ) je program, ki vzgaja sedanje in bodoče katehistinje in katehiste po župnijah. Kateheza otrok in odraslih je zelo odgovorna zadeva, zato je potrebno določeno znanje in priprava. Poleg tega pa je KPŠ namenjena tudi vsem tistim, ki želijo poglobiti svoje poznavanje vere, ki želijo osebno rasti v veri in tistim, ki želijo pridobiti nova znanja kot aktivni sodelavci v župniji.

KPŠ daje osnovno teološko, katehetsko in pastoralno izobrazbo, pomaga poglabljati vero in duhovno oblikuje. Celoten program traja skupaj štiri leta in je usklajen na slovenski ravni. Predvanja potekajo ob četrtkih popoldne v Baragovem zavodu v Novem mestu. Predavanja so odprtega tipa, zato se jih lahko udeleži vsakdo, ki ga tematika zanima, tudi če ni vpisan v šolo na celoten program.

Informativna dneva in vpis bosta v četrtek, 13. in četrtek, 20. septembra, ob 16.00 uri v Baragovem zavodu v Novem mestu (I. nadstropje). Začetek predavanj bo 4. oktobra. Dodatne informacije dobite pri voditeljici s. Damjani Tramte: damjana.tramte@gmail.com, tel.: 059-09-11-73 ali na spletnih straneh: Škofija Novo mesto-KPŠ in Katehetsko pastoralna šola.

LEPO POVABLJENI!