« Nazaj na prvo stran

Voditi odločno, a z očetovsko roko: voščila vernikov novemu škofu Andreju

21. september 2021

Zahvaljujeva se Bogu Očetu za škofa Andreja in ga prosiva, da bi bil med nami kakor blag Kristusov vonj.

Spoštovani škof Andrej, kot novemu pastirju vam želiva, da bi bili pogosto med nami in se tako navzeli tudi našega vonja. Prosiva vas: bodite vedno zazrti v Gospoda, da bomo v vašem obrazu zrli Gospodovo obličje, ter da bi, Bog se naju usmili, tudi vi v nas videli to isto podobo.

Zdenka in Miran Candellari, župnija Trebnje

+++

Ko je bila pred petnajstimi leti ustanovljena škofija Novo mesto, smo se verniki na tem področju zelo razveselili. Z radostjo smo sprejeli našega prvega škofa, gospoda Andreja Glavana, kateremu se zahvaljujemo za ves trud in leta služenja med nami.

V času, zaznamovanem s koronavirusno boleznijo, ki je s seboj prinesla mnogo preizkušenj in trpljenja, je posvetila svetla luč z novico, da k nam prihaja novi škof, gospod Andrej Saje. Ta vest nas navdaja z novim upanjem, iskrenim veseljem in pričakovanjem. Naš novi škof prinaša svež veter v jadra naše škofije, kjer verjamemo, da nas boste znali odločno, a z očetovsko roko voditi po čereh tega časa. Naš zavetnik sveti Jožef naj Vam bo v zgled in oporo, naj Vas vodi s svojo trdno in neomajno vero.

Ko se soočamo s posledicami virusa, ki je upočasnil naše korake in še bolj izpraznil mnogokatero cerkev, je pravi trenutek za to, da ponovno odkrijemo kaj pomeni biti skupnost - kaj pomeni biti bratsko povezani.

Spoštovani gospod škof Andrej Saje, z navdušenostjo Vas pozdravljamo v naši škofiji. Veselimo se srečanja z Vami! Želimo, da Vam bo z našo molitvijo in Božjo pomočjo lažje ob sprejetju te zahtevne službe. Izrekamo Vam iskreno dobrodošlico: Bog vas živi!

Sonja Brula, župnija Črnomelj