« Nazaj na prvo stran

Zlata maša msgr. Franceta Dularja

25. junij 2014

V soboto, 28. junija 2014, ob 10. uri bo msgr. France Dular, stolni dekan, v novomeški stolnici daroval svojo zlato mašo, ko se bo zahvalil za 50 let mašništva. Pred sv. mašo, torej ob 9. uri, bo molitvena ura za nove duhovne poklice.

Lepo vabljeni!


Msgr. France Dular je bil rojen 10.7.1938 v Prečni. Po osnovni šoli je vstopil v malo semenišče v Pazinu in nato študiral v ljubljanskem bogoslovju. V mašnika je bil posvečen pred 50 leti na praznik apostolov Petra in Pavla, 29. 6. 1964, v Ljubljani. Kaplansko službo je opravljal v Toplicah, kot župnik pa je v deloval na Čatežu ob Savi, Brezovici pri Ljubljani, dva mandata bil tudi dekan dekanije Ljubljana-okolica, v Železnikih s soupravama Dražgoše in Zali Log. 4 leta je preživel v cistercijanskem samostanu v Stični. Leta 2006 je vstopil v novomeško škofijo in prevzel župnijo Št. Peter – Otočec.
Msgr. Dular je znan kot izredno delaven in pastoralno goreč duhovnik. Posebno pa je zagnan za delo z Župnijskimi pastoralnimi sveti in župnijskimi vrtci. Večkrat je bil član Zbora svetovalcev in drugih škofijskih in medškofijskih organizmov. Leta 2007 je postal novomeški stolni kanonik in dekan in se leta 2013 tudi naselil na Kapitlju, kjer od takrat opravlja službo stolnega spovednika (penitenciarija).