« Nazaj na prvo stran

ČIPS VEČERI 2023

14. februar 2023

Že deveti januar in februar zapored so v Baragovem zavodu v Šmihelu potekali tradicionalni ČIPS večeri za mlade z naslovom Nar'jeni po Božji podobi. Rdeča nit letošnjih večerov, ki jih pripravljamo v škofijskem odboru Združenja animatorjev oratorija Novo mesto, je bila teologija telesa, kjer smo skupaj z mladimi odkrivali pomen naših teles, hrepenenj in spolnosti ter kako nas ti vodijo k Bogu.

Na prvem večeru s podnaslovom Nar'jeni za skup' smo prisluhnili Meti in Primožu Halas, ki sta preko pričevanja spregovorila, kako sta na svoji zakonski poti naletela na teologijo telesa ter kako je ta spremenila odnos med njima in odnos do spolnosti. Na drugem večeru s podnaslovom Nar'jeni različni smo gostili Gabriela Kavčiča, ki je s svojim predavanjem približal osrednje sporočilo, ki ga s seboj prinaša teologija telesa. Za izvedbo zadnjega večera s podnaslovom Nar'jeni za več pa smo se povezali z Mestom na gori in pripravili slavilni večer z bendom 2Ribi5Hlebov, na katerem smo vse svoja hrepenenja, želje in strahove prinesli pred Jezusa v Najsvetejšem zakramentu. Vsakega izmed treh večerov smo pričeli s sveto mašo, zaključili pa smo jih ob čipsu in čaju.

Hvaležni smo, da smo lahko skupaj z mladimi odkrivali čudovito sporočilo teologije telesa, glede na obisk in izkazano zanimanje pa bi bilo gotovo vredno pripraviti še kakšen večer na omenjeno tematiko.