« Nazaj na prvo stran

Misijonska razstava v Novem mestu

11. november 2019

Od torka, 5. novembra, do četrtka, 28. novembra, je v kapeli Zavoda Friderik Irenej Baraga (v 1. nadstopju) na ogled "potujoča misijonska razstava".

Razstava je bila na ogled že v Verežju, Kopru in v Zavodu sv. Stanislava v Ljubljani. Na razstavi so predstavljeni vsi slovenski misijonarji (skupno več kot 600), ki so delovali od začetka 14. stoletja pa do danes. Na hodniku pred kapelo so razstavljeni tudi številni predmeti s celega sveta, ki so jih misijonarji prinesli v domovino.
Razstava želi predstaviti dejstvo, da imamo Slovenci na področju misijonstva resnično bogato dediščino, saj je naš maloštevilni narod v svoji zgodovini dal izjemno veliko število misijonarjev.

Razstava bo v Novem mestu na ogled vse do četrtka, 28. novembra, nato pa bo odpotovala v Ljubljano, kjer bo razstavljena v Galeriji Družine.
Naj bo bogata misijonska tradicija na našem ozemlju spodbuda, da bi molili za prebuditev misijonske zavesti v Cerkvi na Slovenskem, da bi se ob zgledih naših misijonarjev prebudil kakšen misijonarski poklic.

Ogled je možen:

OD PONEDELJKA DO SOBOTE od 8h do 12h ter od 15h do 19h

NEDELJA od 8h do 19h

Vabljeni!