« Nazaj na prvo stran

Sakralni abonma: Nadežda Tokareva in Fedor Stroganov

29. oktober 2021

V nedeljo, 24. oktobra 2021, je bil v novomeški stolni cerkvi koncert v sklopu novomeškega sakralnega abonmaja.

FEDOR STROGANOV je ruski organist, čembalist, pianist in skladatelj, docent na Moskovskem Državnem konservatoriju Čajkovskega, član Zveze skladateljev Rusije ter solist moskovskega koncertnega filharmoničnega združenja «Moskoncert».

NADEŽDA TOKAREVA je študirala na Moskovskem državnem konservatoriju P.I. Čajkovskega v razredu slovitega profesorja Edvarda Grača in bila ena izmed njegovih najboljših študentov. Po študiju je postala lavreatka številnih velikih mednarodnih glasbenih tekmovanj in je mnogo koncertirala po številnih državah sveta.

Od leta 2011 živi in dela v Slovenije. Še naprej koncertira tako solistično kot v komornih sestavih. Zaradi svojih umetniških dosežkov je pridobila slovensko državljanstvo.

Na koncertu sta izvajala dela baročnih skladateljev. Organist Fedor Strognanov, pa je zaigral tudi lastno orgelsko improvizacijo. Koncert je bilo možno poslušati v živo ob izpolnjevanju pogojev PCT. Možno pa ge je bilo tudi spremljati na youtube kanalu na naslovu https://www.youtube.com/watch?v=SOKEl3yQtx4