« Nazaj na prvo stran

Srce, ki sprejema! - teden Karitas 2021

24. november 2021

Letošnje geslo tedna Karitas, ki je med 22. in 28. novembrom 2021, se glasi »Srce, ki sprejema!«. Vabi nas, da se naučimo sprejemati vsakega človeka v njegovih potrebah. Škofijska karitas Novo mesto vabi vse ljudi velikega srca, da se udeležijo dogodkov, ki bodo potekali skozi cel teden v prostorih naše Dnevne sobe. Razpored ustvarjalnih, zabavnih, poučnih in informativnih dogodkov je objavljen facebook strani Dnevna soba Škofijske kartias Novo mesto.

Poseben dogodek bo koncert Klic dobrote, ki ga boste lahko spremljali preko RTV Slovenija in Radia Ognjišče, v sredo, 24. novembra 2021 ob 20.00.

Tudi po župnijah delujejo župnijske Karitas, kjer bodo v tem tednu še posebej predstavljali svoje dejavnosti.

Vsi ste povabljeni, da nas v tem tednu in tudi sicer spremljate z molitvijo in dobrimi deli. Tudi svoje darove lahko osebno, s plačilom položnice ali pri nedeljsko nabirki na 1. adventno nedeljo, ki bo po vseh župnijah namenjena za Karitas, darujete za delovanje škofijske in župnijskih Karitas.

Iskrena zahvala vsem sodelavkam in sodelavcem Karitas, ki po številnih župnijah dajete zgled usmiljenega Samarijana. Poslanstvo Karitas namreč ni zgolj zbiranje in razdeljevanje pomoči, temveč skozi telesna dela usmiljenja, ob konkretnih karitativnih dejavnostih, odkrivati ter ohranjati dostojanstvo vseh, ki se zatekajo po pomoč. Zahvaljujemo se vsem sodelujočim v družini Karitas za vaše delo in trud.

Simon Dvornik

Škofijska karitas Novo mesto