« Nazaj na prvo stran

Sveta maša ob začetku akademskega leta in podelitve spričeval ter diplome Katehetsko pastoralne šole

20. oktober 2020

Spominjam se dneva, ko sem na informativni dan prvič prestopila prag Katehetsko pastoralne šole (KPŠ) z namenom, da izvem kaj več o šoli. Iz nje sem odšla vpisana in vesela s pogodbo v roki. Tudi danes mi ni žal, da sem se tako odločila. Lani sem občudovala slavljence, ki so dobili v roke spričevala, letos pa sem vesela, da sem bila med njimi tudi sama.

V četrtek, 15. oktobra, smo v kapeli Baragovega zavoda imeli slovesno sveto mašo s prošnjo za blagoslov novega akademskega leta ter podelitev ene diplome ob zaključeni KPŠ in treh spričeval za zaključeno prvo stopnjo izobraževanja. Praznovanje je bilo prilagojeno razmeram epidemije. Ni nas bilo veliko, vendar smo dogodek izpeljali tako, da je bil za nas in za povabljene resnično lep in slovesen. V odsotnosti škofa je slavje vodil direktor Baragovega zavoda, g. Janez Gril, somaševal pa predstojnik KPŠ, g. Stanko Gerjolj. Pri sveti maši smo sodelovali vsi - z branjem, ministriranjem ali s petjem ob spremljavi orgel.

Zaradi epidemije nismo imeli agape. Slavljenci smo v dar prejeli potico za »pogostitev na domu«, vsem navzočim pa smo slavljenci podarili rožni venec z zgovornim posvetilom, ki je del lepe pesmi, s katero smo zaključili sveto mašo: »Moli, moli rožni venec, ljubljeni slovenski krov, zvesto nad teboj počival bo Marijin blagoslov.«

Jerneja Jevnik Zagorc