« Nazaj na prvo stran

Teden Karitas v Škofiji Novo mesto

27. november 2023

November je za družino Karitas poseben mesec. Je mesec, ko s prostovoljci in zaposlenimi praznujemo, se ozremo na preteklo leto, na opravljeno delo in tudi, kaj si v prihodnosti še želimo  postoriti. Vrhunec dogodkov v mesecu novembru predstavlja Teden Karitas, ki v letošnjem letu poteka pod geslom »Upanje za vse!«.

Teden Karitas je priložnost, da si postavimo vprašanje, ali vse, kar delamo, oblikuje našo osebnost in vpliva na ljudi, s katerimi se dan za dnem srečujemo. Karitas preko svojega dela in zgleda v mnoge družine prinaša upanje. Mnogokrat je za osebo samo drobec pozornosti in stisk roke dovolj, da ga navda z upanjem. Pomembno je, da smo v Karitas stalno čuječi za potrebe bližnjega. Karitas prižiga luč upanja in vere, da ljubezen nikoli ne mine. Nič, kar je storjeno iz ljubezni, ne more umreti, izginiti ali propasti. To je temelj upanja, ki vodi človeka skozi težave in stiske do rešitev, ki omogočijo ustvarjalno in svobodno življenje danes in jutri.

Na Škofijski Karitas Novo mesto v mesecu novembru načrtujemo bogat program. V Tednu Karitas bomo izvajali vsakodnevne dogodke, ki se bodo odvijali na različnih lokacijah. Dogodki se bodo prav tako odvijali tudi po Župnijskih Karitas. Vrhunec Tedna Karitas zaznamujeta romanje sodelavcev Karitas na Ponikvo z ogledom generalke koncerta Klic Dobrote, ki bo 29.11.2023, ter zaključek Tedna Karitas z nedeljo Karitas. Škofijska Karitas Novo mesto bo za sodelavce in prostovoljce organizirala prevoz na romanje in koncert.

Več informacij prejmete na spletni strani Škofijske Karitas Novo mesto, Facebook strani Dnevna soba Škofijske Karitas Novo mesto ter na spletnih straneh svojih župnij.

Simon Dvornik

tajnik Škofijske Karitas NM