V tednu edinosti kristjanov in v pričakovanju nedelje Svetega pisma je Škofijska Karitas Novo mesto prejela 1.000 izvodov knjižice Recesija, ki jo podarja Svetopisemska družba Slovenije, nepridobitna družba za prevajanje in širjenje Svetega pisma, ki ob Božji besedi združuje vse cerkve na Slovenskem.

Donacijo je v imenu Svetopisemske družbe Slovenije izročil vodja dobrodelne dejavnosti Benjamin Siter, je za Škofijsko Karitas Novo mesto prevzel generalni tajnik Gregor Vidic.

S to knjižico želijo pri Svetopisemski družbi opozoriti na presenetljivo dejstvo, da je Sveto pismo kot knjiga vseh knjig tudi v današnjem času zelo aktualno. Čas, v katerem smo se znašli nas namreč kliče k premisleku: zakaj na svetu prevladujejo krivica, izkoriščanje in zatiranje? Kaj lahko naredim, jaz, mali človek, in, ali obstaja kakšen izhod iz tega? Prav Sveto pismo nas na mnogih mestih opozarja na »izkoriščanje človeka po človeku«.

V »Recesiji« so zbrali nekaj značilnih bibličnih odlomkov, ki govorijo o tej tematiki, in jih pospremili z razmišljanji, ki bodo pripomogla k celovitejšemu dojemanju teh besedil. Prvi del knjižice razkriva vzroke za nastanek recesije, drugi del pa prinaša sporočilo tolažbe in upanja za vse, ki jih je ta prizadela. Za ta projekt so prispevali Dobrotniki Božje besede, ki sodelujejo pri dobrodelni dejavnosti Svetopisemske družbe Slovenije. Ta je k sodelovanju pri brezplačni delitvi publikacije povabila vse posameznike in krščanske skupnosti.

Celotna Slovenska Karitas bo skupno prejela donacijo 12.500 izvodov knjižice Recesija v skupni vrednosti, ki presega 4.500€. Knjižico bodo poklonili prostovoljcem in vsem zainteresiranim uporabnikom programov pomoči.