Komisija Župnijske karitas Črnomelj in Semič je v četrtek, 28. 6. 2018, obravnavala tretji sveženj prošenj za pomoč po nedavnem neurju s točo, ki je prizadelo okolico Črnomlja in tudi nekaj gospodinjstev v Semiču, kjer je bilo ravno tako nekaj prizadetih družin. Pomoč je namenila dodatnim 49 gospodinjstvom, tako da je skupaj do sedaj pomagala 197 gospodinjstvom, ki so potrebovala takojšnjo pomoč. Skupna vrednost pomoči v treh delih razdeljevanja je do sedaj znašala 145.050 EUR.

Višina dodeljene pomoči je odvisna od škode, socialno ekonomskega stanja družine, zavarovanja in drugih zagotovljenih ali že danih virov pomoči. Karitas pomoč ves čas usklajuje v medsebojnem sodelovanju z občino, centrom za socialno delo ter drugimi institucijami in humanitarnimi organizacijami v Občini Črnomelj, da se tako pomoč podeli sorazmerno najbolj potrebnim.

Karitas je zaključila z zbiranjem prošenj na področju Črnomlja in okolice. Zbira še prošnje iz območja Semiča, kjer so tudi bila prizadeta posamezna gospodinjstva. Karitas bo v prihodnjih dneh prvo pomoč pri najbolj prizadetih gospodinjstvih dopolnila še z dodatno drugo fazo pomoči.

Prejeti darovi

Skupaj se je do danes na Karitas zbralo 180.986,89 EUR, ki so jih darovali posamezniki, podjetja, škofije, župnije in redovne skupnosti. Hvala vsem za solidarnost s prizadetimi v neurju!

Škoda na hišah in gospodarskih poslopjih je zelo velika in kliče po nadaljnji solidarnosti. Širše posledice neurja kot so uničene poljščine, premočena notranja oprema, podi in izolacije ter druga škoda se bo pokazala šele čez daljši čas. Vloga za pomoč je na voljo na spletni strani Slovenske karitas www.karitas.si

Sredstva za pomoč je mogoče darovati na:

SLOVENSKA KARITAS
Kristanova ulica 1
TRR (Nlb): SI56 0214 0001 5556 761
Sklic: SI00 201
Namen: NEURJE 2018
BIC banke: LJBASI2X
Koda namena: CHAR

 

Ostanimo povezani!